Pogled štirih srčnih mož uprt proti Triglavu.

Bohinj je pravi raj za pohodnike in plezalce, saj ima več kot 300 km označenih planinskih poti in več kot 100 km pohodniških poti. Na bohinjskih planinskih poteh je mnogo planinskih koč, kjer se je mogoče okrepčati, si odpočiti in prenočiti.

Več

Ne glede na to, kje se boste namestili, pri Gorenčevih ali pri Škantarjevih, boste imeli za kolesarjenje odlične možnosti. Blizu obeh hiš, 600 m od Apartmajev Gorenc in 800 m od Apartmajev Marija Škantar, je dostop do 15-kilometrske Bohinjske kolesarske poti.

Več

Zaradi neokrnjene narave in kristalno čiste vode je ribarjenje v Bohinju posebno doživetje. Priljubljene ribolovne vrste so jezerska in potočna postrv, menek, lipan, klen, šarenka in jezerska zlatovčica. Ribolovni revirji so Bohinjsko jezero, reka Sava Bohinjka in potok Mostnica.

Več

Če radi tečete in hodite, je Bohinj pravi za vas! Svež gorski zrak v pljučih, premagovanje kilometrov položnih in gorskih poti, razgledi (navzgor in navzdol), ki jemljejo dih – tek po mestnih ulicah in parkih se s tem ne more primerjati.

Več

Voda je za mnoge goste najpomembnejši »element«, ki jih poleti povabi v Bohinj. Bohinjsko jezero, največje stalno in najgloblje naravno jezero v Sloveniji, ima zelo čisto vodo. Poleti se na površini segreje samo do 22 °C, kar pomeni, da je »sveže« tudi v najbolj vročih dneh.

Več

V Bohinju lahko smučate na številnih družinskih smučiščih. Vogel s čudovitim pogledom na Bohinjsko jezero in Julijske Alpe, med katerimi kraljuje Triglav, je največje smučišče z naravnim snegom.

Več