APARTMAJI ALPSKI CVET

Dobrodošli pri nas doma

... in v kraljestvu najlepših gorskih cvetic. ALPSKI CVET smo poimenovali šest apartmajev, štirje so v domu Gorenčevih v Bohinjski Bistrici, dva pa pri Škantarjevih v Ribčevem Lazu tik ob Bohinjskem jezeru. Hiši sta druga od druge oddaljeni približno 6 km.

Tradicija oddajanja sob domačim in tujim gostom, ki želijo v Bohinju preživeti dopust ali vsaj konec tedna, je pri nas že dolga in prehaja iz generacije v generacijo, vse pa druži ljubezen do narave, dejavne sprostitve v gorah ali v vodi, druženja in dobre hrane. A ker je Bohinj iz leta v leto vse bolj priljubljena destinacija, je skrb za goste postala zahtevnejša in predvsem v glavni sezoni za naše starše prenaporna. Zato smo v turizem aktivneje vstopili mlajši in zdaj vsi skupaj stavimo na kombinacijo izkušenj in sveže energije ter si prizadevamo, da bi se gostje pri nas počutili prijetno in udobno in da bi se k nam radi vračali.

Zakaj ALPSKI CVET? V Bohinju je mogoče zlasti poleti po travnikih, ob poteh, na pobočjih in v skalnih razpokah občudovati mnoge prelepo cvetoče rastline, in pogosto nas gostje sprašujejo po njihovih imenih. Nekatere cvetice so namreč avtohtone in nekaterim pravimo kar »bohinjske«. Apartmaje smo poimenovali po šestih najlepših in njihove motive vključili v notranjo opremo: v Apartmajih Gorenc v Bohinjski Bistrici se lahko nastanite v Peruniki, Triglavski roži, Murki ali Možini, v Apartmajih Marija Škantar v Ribčevem Lazu ob Bohinjskem jezeru pa v Encijanu ali Zvončici.

Če želite preživeti miren, a dejaven dopust, če ste poletni ali zimski rekreativec, pohodnik ali alpinist ali pa bi radi končno posvetili čas samo sebi in svoji družini, pridite k nam!

Kako daleč so:
  • Bled: 21–27 km (jezero, Blejski grad, Blejski otok, poletno sankanje, adrenalinski park ...)
  • Ljubljana: 80–86 km (glavno mesto Slovenije, Ljubljanski grad, kulturne prireditve, kulinarika ...)
  • Postojnska jama: 122–128 km (kraška jama – »kraljica slovenskega podzemlja«)
  • Piran: 190–196 km (slikovito mestno jedro, plaže, soline)
  • Letališče Ljubljana: 58–64 km

Alpski cvet – Apartmaji Gorenc, Bohinjska Bistrica

Apartmaji Perunika, Triglavska roža, Murka in Možina

V večji družinski hiši, ki stoji tik pod smučiščem Kozji hrbet in nekdanjim smučiščem Kobla, smo uredili štiri apartmaje. Studia Perunika in Triglavska roža nudita vse potrebno za popoln oddih parov – v obeh je zakonska postelja – oziroma dveh oseb. Apartma Murka ima še dodatno spalnico z dvema ločenima posteljama in je s svojimi 40 m2 dovolj udoben za družino z dvema otrokoma, Možina pa je naš najrazkošnejši in največji apartma in je primeren za družino ali pa druščino, ki ima tudi na dopustu rada udobje. Iz apartmajev in z balkonov se ponuja prekrasen razgled na Julijske Alpe. Omogočamo parkiranje na zasebnem parkirišču ob hiši ter shranjevanje smuči in koles v posebnem prostoru, na vrtu pa so na voljo letna kuhinja z žarom, vrtna garnitura in otroška gugalnica.

Bohinjska Bistrica je odlično izhodišče za letne in zimske športe, za pohodništvo, kolesarjenje in sprehod. Do Bohinjskega jezera je samo 6 km, do Blejskega pa 21. Ker smo športna družina, znamo iz prve roke gostom svetovati, kam s kolesom, kje so najlepše planinske poti, kam na ribolov, na smuko ali tek na smučeh, na plavanje in poležavanje, veslanje ali ježo. Vemo tudi, kje se dobro jé in kje je mogoče pokusiti tradicionalne bohinjske jedi. V bližini je vse, česar na dopustu ne želite pogrešati: trgovina, restavracije, pošta, banka, zdravstveni dom, železniška in avtobusna postaja. Vodni park z bazeni in savnami je samo 400 m oddaljen od hiše, blizu so dostop do Save Bohinjke, Bohinjska kolesarska pot ter cestna povezava do Bovca in v Soško dolino. V neposredni bližini je severni portal znamenitega Bohinjskega predora na železniški progi, ki od tod vodi v Baško grapo in naprej do Nove Gorice.

Alpski cvet – Apartmaji Marija Škantar, Ribčev Laz

Apartmaja Encijan in Zvončica

Ribčev Laz je majhno naselje na vzhodnem bregu Bohinjskega jezera in leži v celoti na območju Triglavskega narodnega parka. Domačija Škantar stoji na elitni lokaciji v neposredni bližini Bohinjskega jezera, do jezera jo loči samo 250 m. V ta čudoviti in neokrnjeni kotiček narodnega parka zahajajo turisti že vse od leta 1953, ko je sobe v hiši začela oddajati prababica. Vse odtlej so za goste glavna privlačnost številne možnosti za aktivnosti v naravi, gorske avanture, raziskovanje skritih kotičkov in čarobnih slapov ter kristalno čista voda.

V hiši, od koder se razteza prelep razgled na Julijske Alpe, sta apartma Encijan in studio Zvončica, ki sprejmeta po dve osebi. V obeh so zakonska postelja, majhna kuhinja z jedilnim kotičkom, kopalnica in balkon. Gostom so na voljo vrt z žarom in zunanjo jedilnico, parkirišče ob hiši ter prostor za smuči in kolesa. V neposredni bližini so trgovina, turistični biro, pošta in gostišče.

APARTMAJI

Alpski cvet