Kolesarjenje

Ne glede na to, kje se boste namestili, pri Gorenčevih ali pri Škantarjevih, boste imeli za kolesarjenje odlične možnosti. Blizu obeh hiš, 600 m od Apartmajev Gorenc in 800 m od Apartmajev Marija Škantar, je dostop do 15-kilometrske Bohinjske kolesarske poti. Asfaltirana pot povezuje Spodnjo in Zgornjo Bohinjsko dolino ter poteka od Bohinjske Bistrice do jezera in naprej po Zgornji Bohinjski dolini do Srednje vasi. Od tam lahko v Bohinjsko Bistrico odkolesarite po isti poti ali po glavni cesti, lahko pa zavijete navkreber in se prek vzpetine Senožeta vrnete po gorskokolesarski stezi. Pot med Bohinjsko Bistrico in jezerom je primerna za družinske kolesarske izlete.

Bohinjska kolesarska pot je še posebej priljubljena poleti, ko je v Bohinju najbolj živahno. Takrat se je dobro odpovedati vožnji z avtomobilom in si tako prihraniti iskanje primernega parkirnega mesta.

V Bohinju je s ceste mogoče skreniti tudi na številne gozdne steze, ki so primerne za gorske kolesarje in celo »zasvojence« z adrenalinom (zasvojil je tudi člane naše družine), vendar brez pravega kolesa, zaščitne opreme in dobre telesne pripravljenosti ne bo šlo.

Kolesa je mogoče najeti v bližini, bližnja agencija ponuja tudi vodene kolesarske izlete za vse vrste kolesarjev.