Plavanje in veslanje

Voda je za mnoge goste najpomembnejši »element«, ki jih poleti povabi v Bohinj. Bohinjsko jezero, največje stalno in najgloblje naravno jezero v Sloveniji (dolžina približno 4100 m, širina 1200 m, največja globina 45 m, skoraj 100 milijonov m3 vode), ima zelo čisto vodo. Poleti se na površini segreje samo do 22 °C, kar pomeni, da je »sveže« tudi v najbolj vročih dneh. V Bohinju se kopamo in poležavamo na naravnih kopalnih območjih, kot so travnati Fužinarski zaliv – to je najbolj obiskana jezerska plaža – Naklova glava ter Ukanc s travnato in prodnato plažo ob izlivu Savice. V okolici jezera si lahko poiščete tudi čisto svojo mini plažo, le dovolj zgodnji morate biti. Od Apartmajev Marija Škantar se do jezera sprehodite v petih minutah, od Apartmajev Gorenc pa vas do njega loči 7 km kolesarjenja ali hoje, na voljo je tudi javni prevoz, ki je v poletnem času brezplačen.

Obrežje Save Bohinjke je od Ribčevega Laza do Bohinjske Bistrice posejano s številnimi »divjimi« prodnatimi plažami. Kopanje v reki se še posebej prileže v najbolj vročih dneh, ko je za marsikoga celo jezero pretoplo. Brzice in tolmuni so očarljivi predvsem za otroke, v njih lahko krasno zaplavajo, vendar jih nikar ne spustite izpred oči. Travnate površine za ležanje so tudi v kampu Danica in njegovi neposredni bližini; do kampa je od Apartmajev Gorenc kakih 10 minut hoje.

So bohinjske naravne vode za vas celo poleti premrzle? Ne boste prikrajšani – samo 400 metrov od Apartmajev Gorenc je Vodni park Bohinj, ki je odprt vse leto in nudi več kot 500 m2 bazenskih površin. Ima vse, kar potrebujete za popolno sprostitev – toplo vodo v velikem bazenu (31 °C), otroški bazen, tobogane, džakuzije, savne, velnes, solno sobo in restavracijo.

Če radi veslate ali pa se samo zibljete na vodni gladini, lahko najamete čoln ali kanu in se popeljete po jezeru. Sava Bohinjka pa s svojimi brzicami terja malo več drznosti, zato vam priporočamo, da se nanjo podate v spremstvu inštruktorjev, ki nudijo šolo kajaka in vodene izlete.